Kreator Bud

Архітектори розповіли, як створювали ЖК Creator City (відео)

Архітектори розповіли, як створювали ЖК Creator City (відео)

Фахівці архітектурного бюро AIMM, які розробили проєкт ЖК Creator City, розповіли про особливості роботи з масштабним житловим комплексом бізнескласу в Шевченківському районі Києва. Ділянка будівництва розташована в місці колишньої промислової зони, яка сьогодні активно ревіталізується різними девелоперами, в тому числі компанією «Креатор-Буд», відповідальною за Creator City.

Розробка житлового простору майже з нуля дозволила архітекторам створити концепцію якісно нового проєкту формату mixed-use, в якому передбачене все необхідне майбутнім мешканцям в повсякденному житті. Разом з тим, за словами креативного директора бюро AIMM Анни Іскієрдо, це не просто повноцінне «місто в місті», а ще й розвиток міської інфраструктури. Разом з житловими кластерами багатофункціональний комплекс передбачає і створення парку площею 2 га, який буде доступний всім киянам. Архітектори розробили рекреаційну зону нового формату – із об’ємним ландшафтним дизайном, штучною водоймою з золотими коропами, мостиками та оглядовими майданчиками. Завдяки продуманому зонуванню парк матиме багато цікавих локацій. У тому числі тут проводитиметься виставка скульптур – відповідний всеукраїнський конкурс планують розпочати разом з девелопером.

Житловий простір концептуально розділили на три великі кластери. Перша, найбільша черга – це пусковий комплекс з восьми будинків уздовж вулиці Дегтярівської. Він, зокрема, матиме зону апартаментів, а також прибудований дитячий садок. Другий кластер – це три будинки меншої поверховості, що виходитимуть до вулиці Молдовської. А третя черга являє собою будинки зі стилобатною основою до п’ятого поверху. На ній розміститься прибудинкова інфраструктура, а в самому стилобаті з’явиться власний торговельно-розважальний комплекс із супермаркетом великої київської мережі та окремими торговельними площами. Також планується відкриття освітнього центру нового формату.

Загалом інфраструктура та територія житлового комплексу передбачають все необхідне у дворі без авто. Зокрема, тут розташується велика спортивна зона, два бігових та велосипедних кола, зона відкритого амфітеатру з літнім кінотеатром, дитячі активні майданчики для різного віку. Анна Іскієрдо зазначає, що навіть гойдалки призначені як для дітей, так і для дорослих, виступаючи також у ролі арт-об’єктів. А аби влітку у дворі було де сховатися від спеки, заплановані навіси-пеголи та озеленення деревами, які допоможуть створити тінисті зони.

Подбали і про автовласників. Для першої черги будівництва передбачені два великих підземних паркінги на понад 1,2 тисячі машиномісць. Тільки під першим будинком паркінг буде звичайним, а під всіма іншими він буде дворівневим.

Попри великий масштаб проєкту, архітектори намагалися максимально сповнити його індивідуальністю. Так, в межах одного будинку налічується до сотні різних планувань. При тому що монолітно-каркасна архітектура дозволяє додатково перепланувати або об’єднувати помешкання. Кожен будинок матиме не тільки свою архітектуру, а й індивідуальне лобі. Анна Іскієрдо підкреслює, що це не просто зона ресепшн, а креативне місце для зустрічей – із різним зонуванням, кольоровою гамою тощо. Навіть сучасні ліфти KONE в різних будинках матимуть індивідуальне оздоблення кабін.

Високий рівень комфорту у житловому комплексі Creator City підкреслений якісними матеріалами та технологіями. Зокрема, стіни з повнотілої червоної цегли та технологія «плаваючої підлоги» забезпечують надійну шумоізоляцію з усіх боків та чудову енергоефективність. Її також підвищують якісні вікна та утеплювач, технологія вентильованого фасаду. Крім того, в ЖК передбачена сучасна система центрального кондиціонування від LG, що буде інтегрована у систему розумного будинку, яку зможе встановити собі кожен мешканець нового житлового проєкту повноцінного бізнескласу.